WANDELCOACHING

 Ik geniet dagelijks van een wandeling in de natuur en buitenlucht. Voor mij is het is fris, uitdagend en ontspannend. Het laadt de accu weer op en maakt mijn hoofd leeg.

Als wandelcoach ga ik graag met jou naar buiten. Ben je graag in de natuur? Door te wandelen raak je gemakkelijker in gesprek. We zitten niet tegenover elkaar zoals in een kantoor maar wandelen naast elkaar. Dit helpt je om gemakkelijker te praten als je elkaar niet perse aan hoeft te kijken laat de gedachten de vrije loop.

De natuur speelt een belangrijke rol. Door te bewegen kom je letterlijk in beweging. Zowel fysiek als mentaal. Beweging zorgt voor de aanmaak van dopamine en endorfine. Het geluk hormoon endorfine dat zorgt voor bruisende energie door je  lichaam. Door lekker actief buiten te zijn ga je meer uit je hoofd en betrek je veel meer zintuigen en wordt het gemakkelijker om echt te voelen. De natuur zorgt voor positieve gevoelens zo leidt de natuur tot vermindering van pijn en negatieve emoties, vermoeidheid en somberheid.

Als je veel beweegt, raken je spieren, longen, hart en bloedvaten eraan gewend om te werken. Je voelt je lichamelijk en psychisch fitter en je hebt meer energie. Bewegen is goed voor je bloeddruk en cholesterol, je kan beter ontspannen, hebt minder last van stress en werkt goed tegen somberheid, depressie en angst.

Tevens heeft contact met de natuur een gunstige invloed  op onze cognitieve functies. Die zijn we nodig bijvoorbeeld om te plannen, problemen op te lossen en impulsen beheersen.

De frisse lucht en daglicht zijn ruimschoots aanwezig bij onze wandeling en maakt je lichaam vitamine D aan als we in contact komen met zonnestralen.

Wandelen brengt balans en is laagdrempelig. Zo komen we gemakkelijker in gesprek over belangrijke levensvragen. De druk gaat sneller van de ketel af en u voelt zich fitter, energieker en beter.

Wandel coaching is een fijne en ontspannen manier van coachen voor een ieder die behoefte heeft aan rust en ruimte in hoofd en lijf. Voor uiteenlopende hulpvragen en thema’s zoals zingeving, stressklachten, loopbaan, zelfvertrouwen en assertiviteit, doelen, relationele problemen, persoonlijke ontwikkeling, vastlopen en verlieservaringen.

In mijn werk als sportinstructeur en wandelcoach heb ik diverse opleidingen gevolgd. Deze hebben me geleerd en laten zien dat ik het coaching traject van mijn werk begrijp en het leukste vind. Mezelf inzetten om te doen wat ik het leukst vind , met mensen werken en hen vooruit helpen.

 

Wat zijn je drijfveren, Je kwaliteiten, je positieve eigenschappen, en die inzetten om valkuilen te leren herkennen en met tegenslagen om te leren gaan.

 

Mijn bedrijf heet HENRIETTE H. Met de H van Harmonie de juiste verhouding en samenwerking van deze onderdelen tot 1 goed geheel.  Wandel jij een stukje mee?