SPORTVOEDING

Sporten is een activiteit die door velen wordt ondernomen. Of het nu gaat om een wandeling, trainen voor een marathon, beoefenen van een teamsport of krachttraining in de sportschool: sporten is goed voor het lichaam. Bewegen kan bijdragen aan conditieverbetering, spiergroei en gewichtsverlies. Gezonde voeding helpt hierbij: deze voorziet ons lichaam van alle benodigde voedingsstoffen en energie.

Voeding hebben we nodig om prestaties te kunnen leveren. Sterker nog: juiste voeding kan het verschil maken tussen winst en verlies. Sportprestaties kunnen aanzienlijk verbeterd worden door het nuttigen van de juiste producten, de juiste dosering op de juiste tijdstippen.

Voor elke sporter geldt als basis gezonde voeding volgens de schijf van 5 met voldoende koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen,, vocht en voedingsvezels. Wanneer een sporter intensiever traint en zijn prestaties wil verbeteren kan het zijn dat de basis niet voldoende is. Dan is er sport specifieke voeding nodig. Timing speelt hierbij een belangrijke rol want het moment van inname is belangrijk om optimale prestaties te leveren en om te herstellen. Ook kan de juiste voeding helpen langer op een intensief niveau te kunnen trainen. In sommige situaties kan het nodig zijn om gebruik te maken van supplementen.

Benieuwd wat voeding voor jou kan betekenen? Een sportvoedingsadvies op maat kan je daarbij helpen. Hoe werkt het? Om je vragen zo goed mogelijk te beantwoorden starten we met een uitgebreide intake. Afhankelijk van je vragen en /of doel kunnen we bepalen of het eenmalig advies wordt of een begeleidingstraject van meerdere contactmomenten. Ik kijk graag samen met jou op welke wijze ik je het beste kan ondersteunen.

Sport en voeding is een specialisatie op de opleiding gewichtsconsulente BGN