RECEPTENAGENDA 2021

Met veel plezier presenteer ik iets nieuws! Een receptenagenda 2021.

Een agenda vol lekkere, gezonde recepten met hier en daar een feestelijke uitspatting. Van stamppot tot roerbakgerecht, van maaltijdsoep tot pasta en van vegetarische gerechten tot koolhydraat beperkt. Recepten voor een gezond gewicht en gezellig samen aan tafel. Een agenda die inspiratie biedt op de vraag: Wat eten we vandaag?

Met de verkoop van deze agenda wil ik graag de zorg en trainingsmogelijkheden voor mensen met kanker onder de aandacht brengen. En wat de mogelijkheden zijn bij een fitnesstrainer oncologie. Dit is samenwerking met de stichting Tegenkracht.

Met de kennis van vandaag is de prognose dat 1 op de 3 mensen ooit kanker zal krijgen. Gelukkig ontstaat er dankzij onderzoek steeds meer kennis over de diverse vormen van deze ziekte, de prevalentie, de risicofactoren, de behandeling en het verloop.

Met de specialisatie fitnesstrainer oncologie heb ik de opleiding gevolgd die is ontwikkeld door Michel Meijers met het UMC te Utrecht en diverse organisaties.  Deze opleiding is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken en resultaten. Inmiddels zijn er in Nederland ongeveer 100 opgeleide fitnesstrainers oncologie en ben ik in Zuidwolde de eerste. Goede ondersteuning bij het (weer) oppakken van sport en bewegen vraagt om gerichte aandacht en het aansluiten bij de persoonlijke beweeg- en sporthistorie, competenties en wensen van patiënten. Als fitnesstrainer oncologie heb je kennis over de ziekte kanker, kennis over de diverse behandelmethoden en bijwerkingen, kennis in relatie tot voeding en bewegen, kennis met betrekking tot het in kaart brengen van de belastbaarheid en toepasbare handvatten en richtlijnen bij de sportbegeleiding van deze doelgroep.

Met de verkoop van deze agenda gaat er van elk verkocht exemplaar 1 euro naar de stichting Tegenkracht. De stichting Tegenkracht heeft als doelstelling kankerpatiënten te helpen bij het sporten voor, tijdens of na de  behandeling van kanker. Dit doet Tegenkracht d.m.v. het opstellen en helpen uitoefenen van een sportplan op maat. Via giften en allerlei acties wordt geld ingezameld om het sporten onder professionele begeleiding mogelijk te maken. Dit kan tijdens verschillende fasen van kanker. Onderzoek wijst uit dat sporten een positieve bijdrage kan leveren bij de behandeling, bijwerkingen en aan de kwaliteit van leven.

HENRIETTE H is sinds januari 2020 mijn bedrijfsnaam en ik ben erkend gewichtsconsulent en personal trainer. Als specialisatie sportvoeding en fitnesstrainer oncologie. Tevens sportinstructeur en trainer groepslessen hardlopen en bootcamp. Vanuit persoonlijke interesse ben ik altijd al bezig geweest met sport, beweging, gezondheid en voeding.

Voor iedereen die wel eens worstelt met de vraag: wat eten we vandaag biedt deze agenda 52 lekkere en gezonde suggesties. Voor iedereen die de zorg en trainingsmogelijkheden voor kankerpatiënten een warm hart toedraagt is aankoop van deze agenda zeer welkom.

Productomschrijving:

Met 112 pagina’s is er aan elke zijde steeds een verrassend recept en daarnaast een overzichtelijke weekplanner. Met ruimte voor notities, belangrijke zaken en planning voor je menu. De agenda heeft een transparante voor- en achterkant waardoor de agenda ook in je tas mooi blijft. Tevens op de achterste pagina 2 waardebonnen ter waarde van 15 euro te besteden bij HENRIETTE H. en bij Beauty Lounge Drenthe. Afmeting A5 (21 cm bij 15,5 cm). Ringband gebonden. Looptijd van 28 dec 2020 tot 2 januari 2022.